Voortaan fietsdelen met Blue-Bike in Landen

7 mei 2022 | 19u46 | Gepost door christian.henn…
Blue Bike Landen

Aan het station van Landen en ook aan de Eén Meilaan 16 kan men voortaan een Blue-Bike huren. De Blue-Bike is een fiets die je kan huren in verschillende treinstations waaronder het station van Landen. Na het gebruik moet je de fiets naar de vertrekplaats terugbrengen.

Een Blue-bike ontlenen kan snel en eenvoudig. Lid worden doe je in enkele kliks online https://www.blue-bike.be/nl/lid-worden of in een van de deelnemende fietspunten. Een jaarabonnement kost 12 euro. Van zodra je de Blue-bikekaart hebt ontvangen, kan je op meer dan 70 Blue-bikelocaties een fiets ontlenen.

Op de Blue-bikelocatie aan het station van Landen en op de Eén Meilaan 16 vind je Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je nog sneller een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike-app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Weldra ook bakfietsen
 

Breng de fiets binnen de 24 uur terug naar dezelfde locatie waar je hem hebt meegenomen. Om je rit te beëindigen plaats je de Blue-bike terug op de locatie waar je hem ontleend hebt en sluit je het slot.

Bewegen.net, de provincie Vlaams-Brabant, de stad Landen en CNUZ organiseren samen deelmobiliteit in de woonwijk Korea: naast de deelwagens van Stapp.in werden deelfietsen van Blue-bike bijgeplaatst op de Eén Meilaan. Binnenkort komen hier nog twee bakfietsen van Blue-bike bij.

Lees meer over