Werken in Karolingerstraat en Kalsbergstraat voorlopig on hold gezet

Landen

De Raad van Vergunningsbetwisting oordeelt nu dat een onderdeel van één van de middelen inzake de wegenis- en rioleringswerken in Landen niet gegrond is en vernietigt daarom de verleende omgevingsvergunning door de stad voor de werken in de Karolingersstraat en een deel van de Kalsbergstraat, net als de herinrichting van het kruispunt met de Hannuitsesteenweg.

In 2021 werd een omgevingsvergunning afgeleverd door de Vlaamse regering voor de werken maar daartegen werd beroep aangetekend. De Raad voor Vergunningsbetwisting acht dat beroep nu gegrond, daardoor vervalt de vergunning en kunnen de werken niet doorgaan.

“De beslissing van de Vlaamse Regering zal bijkomende motivering moeten vermelden, er verandert vandaag niets aan de plannen. We wachten op dit moment de nieuwe omgevingsvergunning af, zodra deze beslissing genomen is, zal deze opnieuw bekend gemaakt worden”, luidt het vanwege de stad.

Schepen van Openbare Werken, Planning en Mobiliteit Gerty Lintermans (Cd&v) betreurt de gang van zaken. “We hopen dan ook dat het dossier kan verdergezet worden en dat we in de tweede helft van het jaar de aannemer kunnen aanstellen. Daarover brengen we de bewoners dan tijdig op de hoogte en organiseren we een bewonersvergadering om praktische info omtrent de werken te delen met de omwonenden.”

Lees meer over