Zinkgat verspert doorgang tussen Overhespen en Neerhespen

6 september 2022 | 16u05 | Gepost door christian.henn…
Het zinkgat op de Walsbergenstraat

Bij het uitvoeren van herstellingswerken aan de rijweg ter hoogte van het kruispunt van de Walsbergenstraat met de Vijverstraat is men op een zinkgat onder de rijweg gestoten. Daardoor is er geen verkeer mogelijk tussen Neerhespen en Overhespen, via deze straat.

“Bij werken aan het kruispunt moest een betonvak worden opgebroken en vernieuwd worden. Toen werd echter geconstateerd dat het betonvak ernaast onstabiel werd en men stootte op een zinkgat. Vooraleer dat kan hersteld worden is het wachten op Fluvius. Op het bewuste kruispunt komt er immers een afvoerleiding door, afkomstig van het militaire domein in de Neerwindenstraat richting Landen, en die is in beheer van Fluvius”, zegt burgemeester Marc Wijnants (CD&V).

Lees verder onder de foto

De Walsbergenstraat is aan het kruispunt met de Vijverstraat afgesloten
De Walsbergenstraat is aan het kruispunt afgesloten

Ondergrondse leiding

“Vermoedelijk is het zinkgat ontstaan door een gat in die leiding en dus wordt het wachten op onderzoek en herstel door Fluvius. Daarna kan het gat voorlopig opgevuld worden met kiezels en dan kan er weer verkeer door”

 Op dit ogenblik is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Walbergenstraat tussen Neerhespen en Overhespen. Er is een omleiding voorzien via de Landenstraat en de Geldenakenstraat.

Zie foto hieronder

Het zinkgat Neerhespen
De wegversperring op het kruispunt

Lees meer over