Dak van PISO Tienen lekt: renovatie is dringend nodig

De waterinsijpeling veroorzaakt schimmelvorming in de klaslokalen.

De provincie Vlaams-Brabant gaat het dak van gebouw H van de provinciale school PISO in Tienen renoveren. Deze werken zijn nodig omdat het dak lekt.

De lekken in de dakbedekking van blok H in het PISO Tienen zijn zeer sterk toegenomen. Hierdoor moet de renovatie zeer dringend aangepakt worden. De waterinsijpeling veroorzaakt namelijk schade aan de dakkoepels en de afwerking rond de dakkoepels met loskomende onderdelen tot gevolg die schimmelvorming in de klaslokalen veroorzaakt. Hierdoor is een van de klaslokalen zelfs niet meer gebruikt vanwege de onveilige situatie. 

De enige manier om dit structureel aan te pakken is door de dakdichting volledig te vervangen. De bestaande isolerende hellingsmortel kan behouden blijven, maar daarbovenop komt een nieuw dampscherm met isolatie en een tweelaagse dakdichting in bitumen. Hierdoor zal de totale dakopbouw voldoen aan de huidige normen op vlak van isolatie. 

Kosten geraamd op meer dan 300.000 euro 

De renovatie zal duurzaam en klimaatvriendelijk gebeuren. De materialen die nog goed zijn, zullen behouden worden waardoor er minder materiaal moet worden afgevoerd. Bovendien zijn de gekozen materialen 100 % recycleerbaar. De kosten worden geraamd op 308.536,08 euro. De werken zullen vermoedelijk starten tegen het einde van het jaar.

Lees meer over