Fietspaden en parkeerstroken langs Vinckenboschvest (N29) in Tienen worden opgeknapt

26 juli 2024 | 09u30 | Gepost door feija.vanhoudt…
Vinckenboschvest

Vanaf maandag 5 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de fietspaden en parkeerstroken langs de Vinckenboschvest (N29) in Tienen. Er komt een nieuwe laag asfalt en een deel van het fietspad wordt ook breder en verhoogd aangelegd. De werken zullen de gehele maand duren, maar de hinder blijft wel beperkt. Er blijft steeds een rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

De fietspaden en parkeerstroken tussen de Bostsestraat en Aandorenstraat krijgen in twee fasen een opknapbeurt. Tijdens de eerste fase, van maandag 5 tot en met vrijdag 23 augustus worden de fietspaden en parkeerstroken richting de Zuidelijke Ring over een afstand van 200 meter opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt. Tegelijk vormt het agentschap het bestaande fietspad om tot een breder en verhoogd voet- en fietspad. In de week van 25 augustus, de tweede fase, krijgen de resterende fietspaden en parkeerstroken aan beide kanten van de Vinckenboschvest een nieuwe laag asfalt. Deze onderhoudswerken gebeuren in afwachting van de grote herinrichting van de Tiense Vesten tussen de Zuidelijk Ring en de Aandorenstraat.     

Fietsers kunnen aan de kruispunten net voor en na de werfzone veilig oversteken en zo verder rijden aan de andere kant van de rijweg. De aannemer neemt in beide fasen één rijstrook van de Vinckenboschvest in, waardoor gemotoriseerd verkeer steeds over de andere rijstrook kan blijven doorrijden. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken.

Lees meer over