Padelvelden aan Kastelweg in Tienen krijgen negatief advies, inwoners halen opgelucht adem

De buren protesteerden al even tegen de vergunning voor padelvelden.

Goed nieuws voor de inwoners van de Kastelweg, Potterijstraat en Outgaardenstraat in Tienen. De vergunning voor de padelvelden aan het domein van de voormalige Knapzak werd voorlopig ingetrokken.

Buurtbewoonster Dominique Wilmots is alvast heel tevreden. “Een jaar geleden kwamen er mensen langs die vroegen of het mogelijk was om hier padelvelden aan te leggen. Maar dit is een doodlopende straat met veel kinderen. Natuurlijk vonden wij het moeilijk om hiermee akkoord te gaan. Op zich hebben we niets tegen padel, maar de buurt zou zijn eigenheid verliezen door al het verkeer dat hier door zou komen."

Tegenwind

"Het is niet enkel onze straat, die op zich al heel smal is en waar dagelijks kinderen op straat spelen. Maar ook de buren van de Outgaardenstraat en de Potterijstraat waren hier ook niet mee gediend, gezien hun tuinen tegen het veld aanliggen. We zijn dan ook heel blij dat de vergunning is ingetrokken. De tegenpartij heeft nu 30 dagen de tijd om in beroep te gaan”, aldus Dominique.

Tegenpartij reageert 

De tegenpartij, Sportsbuild uit Ninove, een bedrijf dat onder andere padelvelden bouwt, reageerde eveneens: “Het schepencollege heeft inderdaad beslist om de vergunning niet te verlenen en heeft dit ook gemotiveerd. We gaan die motivering nu eerst in alle rust doornemen alvorens uitspraken te doen over de toekomst”, aldus Valerie Claeys van Sportsbuild. 

Lees meer over