Rioleringswerken lopen vertraging op: Neerlintersesteenweg blijft open tot na bouwverlof

De Neerlintersesteenweg blijft open tot na het bouwverlof.

Doordat de rioleringswerken in de velden tussen Kummenveld en Neerlintersesteenweg vertraging hebben opgelopen, beginnen de werken aan de Neerlintersesteenweg na het bouwverlof. 

De stad Tienen, Aquafin en Fluvius zijn sinds april 2024 bezig met wegen-en rioleringswerken in Oplinter. Hiermee willen ze de dorpskern van Oplinter fraaier, veiliger en aangenamer maken. Door de aanhoudende regenval echter loopt de fase van de rioleringswerken tussen Kummenveld en Neerlintersesteenweg vertraging op. Een andere reden van de vertraging is het probleem van stabiliteit. Nadat de eerste rioleringsbuizen op grote diepte werden geplaatst, bleek de stabiliteit onvoldoende. Daarom werd beslist om funderingspalen te plaatsen waarop de rioolbuizen steunen. Deze techniek gaat echter langzamer dan de aanleg van rioolbuizen in een open sleuf. 

Werken starten na bouwverlof

De Neerlintersesteenweg blijft tot en met zondag 4 augustus 2024 open voor plaatselijk verkeer. Op maandag 5 augustus start de aannemer met voorbereidende werken op de Neerlintersesteenweg (fase 1B). Dan word de steenweg opnieuw afgesloten voor plaatselijk verkeer. De aannemer zal de bewoners in detail informeren over de bereikbaarheid van hun woningen. De grote omleiding voor doorgaand verkeer over lange afstand blijft wel heel de tijd behouden zoals ze momenteel is. 

Trajecten van De Lijn

Vanaf maandag 17 juni past De Lijn haar traject aan. De bussen rijden tot begin augustus opnieuw in beide richtingen over de Neerlintersesteenweg. De aannemer zal de zone aan de bushalte fatsoeneren zodat je veilig op en af de bus kan stappen.  

Lees meer over