Geen verkeer op Grote Markt door Zoutleeuw Zomert en werken Dry Croonen

19 augustus 2022 | 16u50 | Gepost door rik.poulman@te…
Beeld: stad Zoutleeuw

Het centrum van Zoutleeuw is niet bereikbaar op zaterdag 20 augustus tot zondagmorgen 5 uur voor doorgaand verkeer. Evenmin tijdens de daaropvolgende week door werken.

Na twee jaar uitstel strijkt Zoutleeuw Zomert terug neer op de Grote Markt. Het marktplein wordt de hele dag afgesloten om iedereen van een aangenaam festival te laten genieten. Voor deze vijfkoppige onstuimige bende in het voorprogramma van Niels Destadsbader in de Ghelamco Arena is het maar een kleine stap naar de Grote Markt van Zoutleeuw. Als hoofd-act van de avond mag Willy Sommers live een greep doen uit zijn 50-jarige zangcarrière. De hitmachine draait op volle toeren; Sommers is springlevend.

Afsluiten doen ze met FeSteyn om 22.30 uur, één van de meest geboekte bands van Vlaanderen Bezieler Stijn Schraepen brengt zijn volledige band mee, waaronder ook Leeuwenaar Jan Luyten, die op de Grote Markt een thuismatch speelt. Met special guest Xandee er bij wordt het feest compleet: volop sfeer, ambiance en gezelligheid gegarandeerd.

De Grote Markt is afgesloten tussen de Rijkswachtstraat en de Bogaerdenstraat. Op wandelafstand zijn er voldoende parkings voor wie met de wagen komt.

Vanaf maandag 22 augustus en vermoedelijk tot 29 augustus is het centrum niet bereikbaar voor doorgaand verkeer omwille van stabiliteitswerken aan de gevel van de Dry Croonen. Er zal een verkeersverbod uitgezonderd plaatselijk verkeer van kracht zijn in de Kapelstraat tussen de Prins Leopoldstraat en de Grote Markt, de Bogaerdenstraat tussen de Grote Markt en de Prof. R. Verdeyenstraat, de Dr. R. Lowetstraat, de Tiensestraat tussen de Prins Leopoldplaats en de Vestendreef.

Lees meer over