Kringwinkel organiseerde opmerkelijke actie om verlost te geraken van 'Eenzame Nachtkastjes'

nachtkast

De Kringwinkel in Tielt-Winge kwam deze zomer met een opmerkelijk initiatief om verlost te geraken van de nachtkastjes die ze niet verkocht krijgen. Onder de noemer ‘Nachtkastjes op drift’ kon iedereen er een nachtkastje uitkiezen om er creatief mee aan de slag te gaan. Het resultaat was best indrukwekkend, zo bewijzen de foto’s van de Kringloopwinkel. 

De winkel in Tielt-Winge is onderdeel van Kringwinkel Hageland, een leer- en klimaatbedrijf dat opnieuw geluk wilt geven aan mens en milieu, aldus de initiatiefnemers. “Zo geven we onder andere tewerkstelling en opleiding op maat aan vaste en tijdelijke medewerkers en zamelen we jaarlijks zo een 3,5 miljoen kg herbruikbare goederen in via onze verschillende inzamelkanalen. We geven liefst van al een tweede leven aan alle verzamelde items. Dit is echter niet altijd mogelijk. Bepaalde producten zoals ‘eenzame nachtkastjes’ blijven bijvoorbeeld regelmatig staan in onze (online) Kringwinkels en daarom organiseerde Kringwinkel Hageland deze zomer de upcycle actie ‘Nachtkastjes op drift’. Deze actie vond exclusief plaats in Kringwinkel Tielt-Winge”, luidt het. 

Lees verder onder de foto.

 

nachtkast
Sommige deelnemers zorgden voor feeërieke nachtkastjes

Deelnemers mogen eigen creatie gratis meenemen

De binnengebrachte werkjes werden tentoongesteld in de Kringwinkel in Tielt-Winge en iedereen kon er stemmen op zijn of haar favoriet. Dat kan trouwens nog tot vrijdag. De winnaars worden dan in het weekend bekendgemaakt. Zij krijgen een cadeaubon van de Kringwinkel. De deelnemers mogen trouwens allemaal hun creatie gratis mee naar huis nemen. De kastjes die niet worden meegenomen worden verkocht in de winkel. We geven u onderstaand graag nog enkele foto's van creaties mee die werden gemaakt door de winkel in Tielt-Winge. Alvast een dikke pluim voor alle deelnemers. 

 

Lees meer over