Uittredend burgemeester Vandenberg reageert na falen coalitiegesprekken in Bekkevoort: "Positieve gesprekken met N-VA"

Gemeenthuis Bekkevoort
Verkiezingen

Uittredend burgemeester Hans Vandenberg reageert op het bericht van ONS DORP in Bekkevoort gisteren. Daarin liet de partij weten dat de coalitiegesprekken met cd&v PLUS, de partij van Vandenberg, en N-VA waren afgesprongen en dat er, volgens hen, eerder al afspraken waren tussen beide partijen. 

“Dinsdagavond zijn in Bekkevoort de gesprekken met ONS DORP afgesprongen nadat cd&v PLUS en N-VA maandag een positief gesprek hadden gehad”, luidt het bij Vandenberg, terwijl ONS DORP gisteren al suggereerde dat er al voor de verkiezingen gesprekken waren geweest tussen de twee andere partijen.  “Cd&v PLUS en N-VA hadden een goed gesprek en er zijn voldoende raakvlakken om een mooi beleid uit te werken en voor de volgende jaren met een stabiele meerderheid om onze gemeente te  besturen. Naar aanleiding van dit gesprek werd beslist om ONS DORP hiervan op de hoogte te brengen”, luidt het bij Vandenberg. 

De lijsttrekker en uittredend burgemeester van cd&v PLUS bevestigt in een bericht dat, na het beëindigen van het initiatiefrecht van ONS DORP, de gesprekken met N-VA verder zullen worden gezet.  “Hans Vandenberg was kampioen van de voorkeurstemmen binnen de gemeente en de kiezers van N-VA verdubbelden het zetelaantal van de partij. De twee partijen willen zo snel mogelijk tot een definitief akkoord komen om samen Bekkevoort de volgende jaren een open en eerlijk bestuur te geven”, luidt het nog. 

 

Lees meer over