Leuvenaar betrokken bij steekpartij in Tienen: parket onderzoekt poging tot doodslag

19 juli 2024 | 12u51 | Gepost door feija.vanhoudt…
Verzegelde Gilainstraat 17

In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 0.45 uur kwam er bij de politie van Tienen een melding binnen van een 39-jarige man uit Leuven die ernstig aan het bloeden was in de Gilainstraat in Tienen. Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend naar poging tot doodslag.

 

"Ter plaatse trof men deze 39-jarige man met adres in Leuven aan met een steekwonde aan zijn ribben. Rond 1.10 uur volgde een tweede melding dat er in een woning in Tienen een man met snijwonden aan de achterzijde van zijn hoofd aanwezig was. Het gaat om een 37-jarige man zonder adres. De mannen zouden elkaar kennen en in een ruzie verwikkeld geraakt zijn waarbij zij elkaar verwondingen hebben toegebracht in de woning", zo klinkt het bij het parket van Leuven.

Het labo is ter plaatse afgestapt samen met het afstappingsteam van de Federale Politie en de lokale politie. "Daarbij is er een wetsarts aangesteld om de verwondingen van beide mannen te onderzoeken. Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid. Toch zijn de precieze omstandigheden nog onduidelijk en worden deze verder onderzocht door de lokale recherche van de politiezone Getevallei. De man met de steekwonden in de ribben is zwaargewond en moet in het ziekenhuis blijven, terwijl de andere man gearresteerd is. De onderzoeksrechter zal de komende uren/dagen beslissen over zijn arrestatie", aldus nog het parket van Leuven.

Verzegelde Gilainstraat 17 Tienen
Verzegelde Gilainstraat 17 Tienen

Lees meer over