Roemeense man krijg celstraf van vier jaar met jaar uitstel voor afranselen van zwangere vriendin

24 juli 2024 | 09u44 | Gepost door redactie
De man wil terug naar zijn thuisland.

Andrei-Sergiu B. (29) werd door de Leuvense rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. De man ranselde zijn zwangere vriendin af en ze verloor hierdoor haar ongeboren kind.

In de nacht van 4 op 5 oktober 2023 speelden de feiten zich af in een woning in Bekkevoort, zo wisten ze bij HLN. De twee hadden beiden een andere partner, maar omdat ze zwanger van B. raakte, verhuisden ze naar België om hun nieuwe leven te beginnen. Die nacht dronk de Roemeense man een fles amaretto leeg en ontstak in razernij, waarbij hij het hele huis vernielde. Zowel het meubilair, borstelstelen en snijplanken moesten eraan geloven. Maar ook de vrouw kreeg het hard te verduren, zij kreeg zware slagen, met onder andere een pan. Gelukkig kon ze het huis ontvluchten, maar dat duurde niet lang. De man kreeg haar opnieuw te pakken. Ze moest onder de carport slapen. Een buurtbewoner alarmeerde de hulpdiensten waarop de vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar bleek dat haar ongeboren kind niet meer te redden viel. 

Vier jaar cel met een jaar uitstel 

In de rechtbank betuigde B. zijn spijt en stak het op de drank. De vrouw is ondertussen terug naar haar vorige partner in Roemenië. B gaf aan om ook terug te willen naar zijn gezin in zijn thuisland, eveneens Roemenië. De man kreeg een celstraf van vier jaar waarvan een jaar met uitstel werd uitgesproken gedurende vijf jaar. Hij zal ook een boete van 800 euro moeten betalen. De Roemeen zit sinds vorig jaar reeds in voorhechtenis. 

Naast de uitspraak voor B. vroeg de procureur ook acht maanden cel wegens schuldig verzuim voor een medebewoner die bij de feiten aanwezig was geweest. De rechtbank trof hem geen schuld omdat hij pas later door had dat B zijn vriendin mishandeld had, aldus nog HLN.

Lees meer over