NMBS past openingsuren loketten aan, ook in het Hageland

Station Aarschot

De NMBS past, vanaf 1 maart, de openingsuren van meerdere stations aan en dat heeft ook applicaties voor de reizigers in onze regio. We geven u graag meer details.

De aanpassing van de openingsuren is een gevolg van de forse toename van de digitale verkopen, zo zegt NMBS. “Vandaag wordt nagenoeg 90% van alle tickets gekocht aan de ticketautomaten of via de website of app van NMBS, tegenover slechts 10% aan het loket. Een tendens die ook te zien is in de stations met loketten. In 2015 werd nog zowat de helft van de tickets gekocht aan het loket."

 Er worden geen loketten gesloten maar de openingsuren veranderen dus wel.

“Zo zullen in een aantal stations de loketten voortaan enkel op weekdagen of ’s ochtends tijdens de week geopend zijn. Uiteraard blijft het onthaal in de stations verzekerd: in alle betrokken stations blijft de wachtzaal toegankelijk. De assistentie voor personen met beperkte mobiliteit zal in de stations die dit aanbieden, behouden blijven”, aldus de mededeling van de NMBS.

Voor onze regio betekent dit concreet dat het station in Landen enkel open is op weekdagen, net als dit van Diest. In Tienen zijn de loketten nog ’s ochtends en ’s namiddags open op weekdagen en op zaterdag. In Aarzschot blijft er iemand beschikbaar ’s ochtends en ’s namiddags op weekdagen en in het weekend.

Lees meer over