Zo snel mogelijk Willebringen weer verbinden met Kumtich en de E40

13 augustus 2021 | 17u11 | Gepost door christian.henn…
Viaduct over de E40
Door verschillende openbare werken die tegelijk vallen lijken de inwoners van Willebringen wel op een eiland te leven. “We zijn op dit ogenblik met een gigantische inhaalbeweging op gebied van openbare werken bezig, maar we hopen dat de doortocht naar Kumtich zo snel mogelijk weer opengaat, en dat de inwoners ook via de Kerkstraat naar het op- en afrittencomplex van de E40 kunnen”, zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

“Op dit ogenblik zijn er werken bezig aan de belangrijkste verkeersas die Boutersem in twee snijdt, van noord naar zuid, namelijk de Gewestweg Stationstraat – Smidstraat. Daarenboven is men langs de Willebringenstraat, richting Tienen bezig met de aanleg van een fietspadennetwerk in het kader van de ruilverkaveling.”

“ Tussen Willebringen en Honsem zijn die bijna voltooid, maar richting Kumtich is de brug volledig afgesloten. Die moet volledig heraangelegd worden (foto)  om de fietspaden te kunnen realiseren. Vooral de afsluiting van het viaduct zorgt voor problemen. Wij streven ernaar dat dit zo snel mogelijk klaar komt. Dit was getimed op begin september, maar er zijn veel problemen met het weer geweest”.

“We willen dat het wegdek Stationstraat – Smidstraat klaar is tegen 1 september want we hebben daar de school De Notelaar en een kindercrèche liggen. Als dat klaar is kan men weer vanuit Willebringen via de Kerkweg naar het op- en afrittencomplex van de E40. Naar de Leuvensesteenweg zullen de inwoners van Willebringen dan nog wel niet kunnen rijden, want dan moet nog het kruispunt Smidstraat – Stationstraat heraangelegd worden. Dat zou tegen einde oktober klaar moeten zijn”, besluit de burgemeester.

Lees meer over