Gemeente laat voetpaden in Schoolstraat heraanleggen

19 maart 2022 | 08u45 | Gepost door rik.poulman@te…
Het voetpad op het gedeelte tussen de steenweg N29 en de vrije basisschool werd al in 2018 vernieuwd.

Het schepencollege van Glabbeek keurde het uitvoeringsdossier goed voor nieuwe voetpaden in het tweede deel van de Schoolstraat in deelgemeente Bunsbeek.

In 2018 werd er al een deel van de voetpaden vernieuwd in de schoolomgeving tussen het kruispunt met de Tiensesteenweg en de Vlaasstraat. “Binnen enkele weken gaan we ook de voetpaden van de Schoolstraat tussen het kruispunt met de Vlaasstraat tot Boeslinter vernieuwen”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De werken waren geraamd op 167.000 euro en werden gegund aan de laagste indiener voor 166.750 euro.

Burgemeester Reekmans, bevoegd voor mobiliteit: “Het voetpad van de Schoolstraat werd al in 2018 deels vernieuwd. Intussen legden we ook al nieuwe voetpaden aan in de Baekveldstraat. Deze investering kadert in ons verkeersveiligheidsplan waarbij we deze legislatuur heel wat voet –en fietspaden vernieuwen om net de veiligheid van de zwakke weggebruiker op weg naar school te verhogen.”

De startdatum van de werken is voorzien tegen april of mei. De voetpaden zullen aansluiten met Boeslinter, waar er in 2023 rioleringswerken worden uitvoeren en nieuwe fietspaden aangelegd in de Pepinusfortstraat, Hoeledensesteenweg en Oplintersesteenweg.

Lees meer over