Kunnen Hoegaardiers weldra met de snelbus naar Brussel?

25 december 2022 | 15u12 | Gepost door christian.henn…
Een gele bus van Le TEC

Op dit ogenblik onderzoekt ‘Le TEC’ de Waalse vervoermaatschappij de mogelijkheid om een snelbusverbinding in te richten tussen Geldenaken en Brussel. Er zou in dat geval een halte komen in Hoegaarden. Een alternatief voor de buurt om niet naar het station Tienen te moeten.

De Waalse vervoermaatschappij heeft dit onderzoek gelanceerd, omdat in het oosten van Waals-Brabant er echt nood is aan betere verbindingen. Het onderzoek vindt wel uitsluitend plaats in Waalse gemeenten rond Jodoigne-Geldenaken.

De buslijn zou starten van het autobussenstation in Geldenaken en zo richting Hoegaarden en E40, om in Brussel te rijden tot Reyers en Schuman. De snelbus zou stoppen in Zittert Lummen (Lumay) vlakbij Hoegaarden en in Hoegaarden zelf. Waar juist zal afhangen of de snelbusverbinding er komt. Dit zou in Hoegaarden kunnen in Altenaken of aan de carpoolparking naast de E40.

Alleszins voor reizigers en pendelaars uit Hoegaarden, maar ook uit naburige dorpen als Bost en Goetsenhoven een mooi alternatief voor een treinreis naar Brussel. Ook voor dagtoeristen, want de parkeerprijzen aan de stationsparking zijn dikwijls duurder dan de treinreis zelf. En het station van Tienen is momenteel zeker niet de mooiste en gezelligste  plaats van het land, integendeel.

Lees meer over