Aangepast treinaanbod vanaf 12 december in Landen

3 december 2021 | 16u27 | Gepost door christian.henn…
Station Landen

Vanaf zondag 12 december breidt NMBS het treinaanbod verder uit. Deze aanpassingen maken deel uit van het vervoersplan december 2020-2023.  Voor stad Landen betekent dit concreet een versterkt aanbod tussen Leuven en Landen op weekdagen.

De S9-treinen Eigenbrakel – Brussel-Schuman – Leuven rijden voortaan de hele dag door tot in Landen. Deze treinen stoppen daardoor ook in Vertrijk, Tienen, Neerwinden en Ezemaal. Reizigers die in deze stations de trein nemen hebben dankzij deze uitbreiding een rechtstreekse trein richting de Europese wijk (stations Brussel-Schuman en Brussel-Luxemburg).

 ‘Wij wensen u ook te informeren dat NMBS, door de evolutie van de pandemie en het stijgend aantal besmettingen, net zoals ook in de andere economische sectoren, op dit ogenblik wordt geconfronteerd met medewerkers die afwezig zijn door ziekte of die thuis in quarantaine verblijven. Door deze overmacht voor NMBS en om te vermijden dat sporadische en onvoorziene afschaffingen van treinen een zeer negatieve impact zouden hebben op onze reizigers, heeft NMBS beslist om een georganiseerd programma op te zetten voor het schrappen van treinen door een tijdelijke aanpassing van het treinaanbod. Deze regeling zal van toepassing blijven totdat de ziektecijfers het opnieuw toelaten om deze treinen weer te laten rijden. Wij zullen deze wijzigingen in het aanbod ook gericht naar de betrokken reizigers (abonnees) communiceren’, aldus een mededeling van de NMBS

Deze noodgedwongen tijdelijke aanpassingen aan de bestaande treindienst omwille van de pandemie staan de structurele verdere uitbreiding vanaf 12 december 2021 van het aanbod in het kader van het vervoersplan december 2020-2023 niet in de weg.

Alle informatie over de aanpassingen is te vinden via volgende link: https://www.belgiantrain.be/nl/news/transport-plan

Raadpleeg voor vertrek steeds de NMBS-reisplanner via de app of via de NMBS-website www.nmbs.be

Lees meer over