Verkeer moet wijken voor wielerkampioenschap voor dames

18 augustus 2022 | 16u19 | Gepost door christian.henn…
Wielerwedstrijd voor dames in Landen

In samenwerking met de Wielervrienden van Café De Oude Smis is er in Landen op zondag 21 augustus  het provinciaal kampioenschap dames waarvoor het parcours en de finish zijn verlegd naar de omgeving van de kermis richting station en waarbij de prijsuitreiking zal plaatsvinden op het kermispodium. Om de veiligheid op de openbare weg te verzekeren en om eventuele ongevallen te voorkomen gelden tijdelijke verkeersmaatregelen van 10 tot 19 uur.

De Wielervrienden Oude Smis organiseren op zondag 21 augustus de wielerwedstrijd provinciaal kampioenschap dames met vertrek om 16.15 uur en aankomst om 18 uur in de Stationsstraat.

Eenrichtingsverkeer op parcours

Er komt een stilstaan-  en parkeerverbod op het parcours, waar tevens van 13.30 uur tot 19 uur eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd in de richting van de wedstrijd: Brugstraat (achter het spoor), Smeestersstraat, Raatshovenstraat tussen Smeestersstraat en V. Demeerschmanstraat, V. Demeerschmanstraat, Roosveld tussen V. Demeerschmanstraat en Wingbergstraat, Wingbergstraat tussen Roosveld en Kruisboomstraat, Kruisbeemstraat, Overwindenstraat, Tiensestraat tussen Overwindenstraat en Maartstraat, Slachthuisplein en  Kerkstraat.

Verkeersverbod en omgekeerde rijrichting

Er zal een stilstaan- en parkeerverbod en een verkeersverbod van kracht in de Stationsstraat tussen de Postlaan en Onder de Muur, evenals in de Watertorenstraat tussen J.Ectorstraat en Stationsstraat.

Het eenrichtingsverkeer in Onder de Muur zal worden omgekeerd richting Grootveldstraat. Het eenrichtingsverkeer in de Bondgenotenlaan zal worden opgeheven en een verkeersverbod uitgezonderd plaatselijk verkeer ingesteld. De E.Hamelstraat zal worden opengesteld voor het verkeer dat de parking aan de Bovenpoortstraat verlaat. Via de Watertorenstraat zal verkeer naar het station en de stationsparking mogelijk zijn.

Lees meer over