Blauw Wit Tienen wil parking centrum beter bereikbaar maken

6 december 2022 | 19u57 | Gepost door rik.poulman@te…
centrum parking

Bestuurslid Dave Froidcoeur van Blauw Wit Tienen lanceert het voorstel om de overdekte parking in de Oude Vestenstraat makkelijker bereikbaar te maken.

Het idee komt tegemoet aan de vraag van veel handelaars in de Leuvensestraat, waar parkeerplaatsen een zeldzaam goed zijn. Kortbij parkeren is nog steeds graag meegenomen voor wie grotere pakken moet meezeulen.

Froidcoeur: “Bezoekers van de Leuvensestraat in Tienen zijn nu aangewezen op een aantal parkings elders in het centrum. De centrumparking ligt aan het uiteinde van de Oude Vestenstraat op amper een tiental meter van de Leuvensestraat, maar omdat het hier om een eenrichtingsstraat gaat, kan de parking enkel bereikt worden via de Gilainstraat of de Waaibergstraat. Voertuigen die echter van de Grote Markt of de Dokter Geensstraat komen, geraken deze parking niet in om te rijden over de vesten en dan via de eerder genoemde straten. Dat willen wij met Blauw Wit Tienen anders zien.”

Slechts 10 meter

“Het zou handig zijn als deze parking toegankelijk gemaakt kan worden via de Leuvensestraat”, gaat Dave Froidcoeur verder. “Door aan het uiteinde van de Oude Vestenstraat tweerichtingsverkeer toe te laten, kan je vanuit de Leuvensestraat makkelijk de parking bereiken. Het gaat slechts om 10 meter, dus dit lijkt ons voldoende om dit zonder veel hinder te kunnen doen. Op deze manier bieden we een oplossing voor de mensen die geen plaatsje zouden vinden op de Grote Markt of in de Leuvensestraat zelf. We weten dat Tienen een shop&go stad is, door de parking beter bereikbaar te maken geven we de handelaars in de Leuvensestraat een extra duwtje in de rug.”

Dit punt werd volgens Dave al kort aangebracht aan de schepen van mobiliteit, Liesbeth Vanderlook (CD&V). Zij zal het idee opnemen met de dienst mobiliteit waarvan mag verwacht worden dat die enigszins genuanceerd zou kunnen reageren. Het kruispunt van de Oude Vestenstraat en de Leuvensestraat is vaak een knelpunt voor het automobielverkeer rond het einde van de schooltijden.

Lees meer over