Dit weekend heel wat straten afgesloten voor activiteiten en werken

31 augustus 2022 | 18u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Opendeur in de brandweerkazerne.

Dit weekend valt er in Tienen weer allerlei te beleven aan evenementen, waardoor opnieuw een aantal straten worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Zo wordt op zondag 4 september de Deelberg afgesloten van 8 tot 20 uur voor de organisatie van de opendeurdag in de brandweerkazerne, die in samenwerking loopt met politiezone Getevallei & Defensie. Het publiek is er welkom van 10 tot 17 uur. Je kan er demonstraties bijwonen, er is een static show van de voertuigen, infostands en genieten van een barbecue.

Op zaterdag 3 september organiseert Vissenaken haar jaarlijkse T-run, waarvoor heel wat straten parkeer- en verkeersvrij worden gemaakt. Rechtstreeks van Kumtich naar Vissenaken rijden, is daardoor uitgesloten tussen 13 en 18 uur. In Kumtich is de Daalstraat tussen huisnummer 48 en 54 afgesloten op zaterdag 3 september om 10.00 uur tot zondag 4 september om 02.00 uur.

Op zondag 4 september wordt de Eeuwfeeststraat afgesloten van 8 tot 23 uur voor de organisatie van een rommelmarkt en buurtfeest.

De vrijdagmarkt verhuist op 9 september naar het Sint-Jorisplein (oude kazerne) wegens de organisatie van de VEGAP-autoshow op de Grote Markt.

Ten slotte gebeuren er ook nog werken in de stad. Door het uitvoeren van rioleringswerken in de gemeente Linter wordt de Ganzendries in Oplinter tot maandag 5 september afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via Oplintersesteenweg/Hamelendreef/Industriepark/Ambachtenlaan/Sint-Truidensesteenweg. Tot en met donderdag 1 september is de Paependaalstraat van het kruispunt met het Tomveld tot de Roosbeekstraat afgesloten voor het uitvoeren van werken. Misschien wil u ook nog weten dat het Medekersveld in Kumtich op donderdag 1 september wordt afgesloten voor het uitvoeren van een noodkap van een dode Canadapopulier.

Lees meer over