Jeugdhuis Tot Slot opent de deuren in Tienen

Het is al even geweten dat er een dringende behoefte is aan een jeugdhuis in Tienen.

Op vrijdag 1 november opent Jeugdhuis Tot Slot officieel zijn deuren in de Minderbroedersstraat in Tienen. Het jeugdhuis zal een ontmoetingsruimte zijn waar jongeren kunnen afspreken met vrienden of deelnemen aan activiteiten en concerten. 

Het is al even geweten dat er een dringende behoefte is aan een jeugdhuis in Tienen waar de jeugd bij elkaar kan komen en evenementen kan organiseren. Nu is er eindelijk een geschikt pand gevonden in de Minderbroedersstraat 3 in Tienen. Het jeugdhuis kreeg de naam Tot Slot, een knipoog naar de sleutelmaker die het pand ter beschikking stelt. 

Tientallen vrijwilligers zijn bijna dag en nacht in de weer met de oprichting van het jeugdhuis. Zes jongeren richtten samen de vzw Tot Slot op: Jef Van Hemelryck, Tuur Bolleire, Kenneth Vinamont, Jarno Vrancken, Jonas Verstraeten en Sara Vandeput. De vzw heeft als doel om een veilige, jeugdige omgeving te creëren voor en door jongeren in Tienen. 

Ondernemer Werner Sabo, die al jarenlang droomt van een bruisend jeugdhuis in zijn stad, hielp de jongeren om het pand in de Minderbroedersstraat te vinden en zorgde voor de technische begeleiding om het jeugdhuis uit de grond te stampen.

Alle jongeren of enthousiastelingen die hun steentje willen bijdragen aan het jeugdhuis kunnen een mail sturen naar JHTotSlot@gmail.com of contact opnemen via de sociale media van jeugdhuis Tot Slot (@JH Tot Slot). De openingstijden en evenementen Tot Slot zullen later via sociale media bekendgemaakt worden. 

Lees meer over