Werken in Bertem kunnen files tot Tienen veroorzaken!

26 juli 2022 | 08u35 | Gepost door rik.poulman@te…
Beeld: Agentschap Wegen & Verkeer

De komende weken worden nieuwe geluidsschermen geplaatst in Bertem. Volgens AWV kunnen daardoor op de drukste momenten van de dag files tot Tienen ontstaan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf 1 augustus nieuwe geluidsschermen in Bertem over een afstand van één kilometer, net voorbij het verkeersknooppunt van de E40 en de E314 in Heverlee (Leuven). Het Vlaams Verkeerscentrum (VVC) verwacht lange files richting Brussel, in augustus en september, tot half oktober.

Het VVC raadt weggebruikers aan om tijdens die periode de E40 tussen Luik en Brussel in de buurt van Bertem en Heverlee zoveel mogelijk te vermijden. Zowel tijdens de ochtendspits op de E40 in de rijrichting van Brussel als tijdens de avondspits in de andere rijrichting van Luik verwacht het verkeerscentrum extra verkeersdrukte door de werken. Op drukste momenten kunnen files zich uitstrekken tot in Boutersem of Tienen voor ochtendspits richting Brussel.

Het verkeer dat vanuit Luik / Tienen naar Brussel rijdt, zal net voor het knooppunt van twee rijstroken naar één rijstrook geleid worden. Het zal via een doorsteek in de middenberm naar de andere weghelft van de snelweg geleid worden - waar in de normale toestand zonder werken alleen het verkeer richting Luik rijdt. “Bij een normale ochtendspits zonder werken staan automobilisten aan te schuiven vanaf Haasrode”, aldus het VVC.

Op de andere weghelft, richting Luik, zullen er drie versmalde rijstroken liggen en geldt er een snelheidsbeperking. In die rijrichting verwacht het Verkeerscentrum een toename van de wachttijden in de avondspits en mogelijke filevorming tijdens de piek tot in Everberg of Sterrebeek.

Meer informatie leest u via deze link: https://wegenenverkeer.us1.list-manage.com/track/click?u=0f2bdc9633121c205a058e351&id=2d1ef38646&e=4e423d0c33

Lees meer over