28-jarige Gregory strijdt tegen zeldzame hartkanker, mensen begonnen met steunactie

Greg Aarschot steunactie

Gregory, die zwaar ziek is, heeft behoefte aan dure, alternatieve behandelingen, waaronder deelname aan studies in het buitenland en net daarom werd er een steunactie voor hem opgezet door Nona Nys, een leerkracht uit Aarschot.

De 28-jarige Gregory Polino uit Aarschot, een geliefde sportieveling en bekend gezicht in de regio, heeft onlangs te horen gekregen dat hij lijdt aan een zeldzame en kwaadaardige hartkanker, genaamd angiosarcoom. Greg, die voetballer was bij KAC Betekom en als postbode werkzaam is, kreeg de verpletterende diagnose na een incident tijdens een voetbalwedstrijd. 

Ondanks de zware diagnose heeft Greg de strijd tegen de ziekte dapper opgepakt. Hij heeft al een reeks bestralingen ondergaan en zit momenteel midden in een chemotherapie. 

Kosten

Omdat angiosarcoom zo zeldzaam is, bestaan er weinig studies of behandelingen en de immuuntherapie die mogelijk zou kunnen helpen, wordt in België niet ondersteund door het ziekenfonds. De financiële last van de behandelingen is enorm, daarom wordt er dringend een oproep gedaan voor donaties. Iedereen die wil bijdragen aan Greg's strijd tegen deze zeldzame kanker kan dit doen via de gofundme-pagina

“Met jullie hulp kan Greg de kans krijgen op de levensreddende behandelingen die hij zo hard nodig heeft. Samen kunnen we het onmogelijke mogelijk maken”, zo klinkt het hoopvol en strijdvaardig bij Nona.

Lees meer over