Tennisterrein in Betekom heropend na renovatie

tennisterrein

De officiële heropening van de tennisbanen aan de Pastoor Pitetlaan in Betekom vond plaats tijdens het jaarlijkse tenniskamp.

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen hun hart ophalen op de volledig vernieuwde tennisterreinen naast sportcentrum De Tumkens. Na een grondige renovatie en met het elektronisch toegangsysteem zijn de tennisterreinen helemaal klaar voor de toekomst. De oude, versleten ondergrond heeft plaatsgemaakt voor een duurzame kunstgrasmat met zandinvulling. Deze toplaag zorgt niet alleen voor een optimale balcontrole en een aangenaam speelcomfort, maar is ook minder belastend voor het milieu. Bovendien zijn de banen uitgerust met energiezuinige ledverlichting, waardoor ze ook in de avonduren bespeelbaar zijn. Om het geheel af te werken, wordt er in het najaar een groene aanplanting rond de banen aangelegd. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt voor een aangename speelomgeving.

"We zijn ontzettend blij met deze investering, die bovendien dringend nodig was”, zo klinkt het bij burgemeester Bert Ceulemans (Samen) en schepen van sport Maggie Thielemans (Samen). “Met deze nieuwe tennisbanen willen we de tennissport in de gemeente een nieuwe impuls geven en een aantrekkelijke sportinfrastructuur bieden voor jong en oud.”

tennisterrein betekom

Lees meer over