Bekkevoort past nieuwe blauwe zone nu al aan op vraag van bewoners en anderen

parkeren

In Bekkevoort wordt de eerder ingestelde blauwe zone ingekort. De gemeente doet dat na een eerste evaluatie nadat de zone op 1 juli  werd ingevoerd. 

Sowieso ging het om een proefperiode van drie maanden maar na de eerste evaluatie werd een en ander al bijgestuurd. De blauwe zone werd ingekort vanaf 1 augustus zodat er extra parkeerplaatsen komen voor lang-parkeren. Dat gebeurt op vraag van bewoners en gebruikers van het openbaar vervoer. 

Concreet wil dat zeggen dat de blauwe zone nu nog geldt in het gedeelte van de gewestweg Staatsbaan (N2) en dit tussen de even huisnummers 126 tot 144 en de oneven huisnummers 177 tot 203, inclusief de parking "Statieplein" Het gedeelte van de Eugeen Coolsstraat, vanaf het oneven huisnummer 19 en vanaf het even huisnummer 20c tot aan de aansluiting met de Staatsbaan (N2), inclusief de parking voor de bezoekers van het gemeentehuis, net als op het Ceremonieplein en de publieke parkings in de Kamiel Dekelverstraat.

Waar geldt blauwe zone niet? 

Op private parkings - zoals in de Kamiel Dekelverstraat, die van de lokale winkels, appartementen, kantoren en banken – geldt de blauwe zone niet. Dat is evenmin het geval voor de parkeerplaatsen met onderbord, zoals de parkings voor deelwagens, parkings van elektrische laadpunten (tijdens het opladen), parkings voor personen met een beperking en voor wagens met een parkeerkaart voor personen met een beperking.

Binnen de blauwe zone is het plaatsen van je parkeerschijf verplicht en mag je maximum 3 uur parkeren. Die regel geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 uur maar niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

In de nabije toekomst komen er aan het Hoppinpunt op het Statieplein ook voorzieningen voor deelwagens en elektrisch laden.

Lees meer over