Diest is gaststad voor openingsevent Bolero Gravel Series, de vernieuwde formule van de voormalige Yuzzu Gravel Series

Gravel

De voormalige Yuzzu Gravel Series heten voortaan Bolero Gravel Series en ook de formule werd aangepast, al blijven de eerdere vier gravelevents wel op de agenda staan, weliswaar met een verschuiving in de volgorde van de etappes. Het openingsevent staat alvast gepland a.s. zondag in Diest. 

 

De Bolero Gravel Series bestaat uit de Bolero Dwars door het Hageland Gravel Fondo in Diest (zondag 2 juni), de Bolero Nationaal Park Gravel Fondo in Maasmechelen (zondag 30 juni), de Bolero Houffa Gravel Fondo in Houffalize (zaterdag 24 augustus) en de Bolero Pajot Gravel Fondo in Sint-Pieters-Leeuw (zaterdag 14 september).“Vanaf dit jaar worden de wedstrijden volgens een vernieuwde formule georganiseerd. In Diest, Maasmechelen en Sint-Pieters-Leeuw  voorzien we acht tot tien gechronometreerde gravelstroken, goed voor om en bij de 30 km. In Houffalize wordt er niet met getimede segmenten gewerkt, maar wordt heel de rit in aanmerking genomen.  “Dat doen we met het oog op de beheersbaarheid van de veiligheid op het parcours en die beslissing werd genomen in overleg met Belgian Cycling en alle betrokken gemeentes en politiezones”, zegt Carl Vansteenkiste van organisator Golazo.

Diest is gaststad voor openingsevent

Diest fungeert zondag dus als gaststad voor het  openingsevent. “Op het eind van de dag wordt de gravelbiker die de snelste totaaltijd op de negen gechronometreerde gravelstroken gereden heeft, gehuldigd als dagwinnaar. Na de vierde en laatste manche in september kennen we de eindwinnaar. Elke deelnemer kiest hoe dan ook zijn eigen doel, snelheid en intensiteit. Niemand hoeft zich verplicht te voelen om voor het klassement te gaan, puur recreatief meedoen kan ook. Deelnemers kunnen ook vrij starten, hierdoor worden ze ook maximaal verspreid over het parcours.”

De Bolero Houffa Gravel Fondo is de Belgische UCI-qualifier voor het WK gravel, dat op 5 en 6 oktober in Halle en Leuven plaatsvindt. 

 “Wij zijn als eerste in ons land gestart met professionele graveltochten op een moment dat het vooral om fun en vrijheid draaide. Intussen zijn er steeds meer gravelaars die een competitieformule zoeken. Met onze nieuwe bieden we een uitdagend concept, waarbij gravelliefhebbers die zich graag willen meten met anderen zich volop kunnen uitleven, en via de zorgvuldig geselecteerde getimede gravelsegmenten kan dat op een veilige manier.”

Deelnemers kunnen per event ook kiezen uit verschillende parcours, goed voor telkens andere afstanden. “Zowel de beginnende, de meer geoefende als de competitieve gravelaars met klassementsambities zullen aan hun trekken komen”, besluit Vansteenkiste.

Meer informatie vind je op www.bolerogravelseries.be

 

Lees meer over