Nieuwe sportsite neemt langzaam vorm aan met nog enkele extra padelvelden en meer sportinfrastructuur

28 augustus 2024 | 16u55 | Gepost door redactie
solveld

De nieuwe sportsite aan 't Solveld in Tielt-Winge krijgt almaar meer vorm. Het nieuwe kunstgrasveld, de pumptrack en de Finse looppiste worden er aangelegd en de padelclub plant een verdere aanleg van nieuwe velden zodat ze er elf, zoals eerder voorzien, kunnen aanbieden.  

“Er komt een parking voor zo’n 50 wagens en ook de laatste padelvelden werden al vergund en kunnen gerealiseerd worden. Het clubhuis is al in gebruik genomen. Ik beheer het dossier met schepen Germaine Willems (Wij-Tielt-Winge) en het project kostte zo’n 1,9 miljoen euro, 385.000 euro kwam van Vlaamse subsidies. Dit project is voor onze gemeente zeer belangrijk. Het zorgt voor een diversiteit aan sportmogelijkheden. Het dossier heeft lang aangesleept, zo’n 25 jaar, en nu is er eindelijk beweging in, dat is fijn”, zegt schepen Jan Loddewykx (cd&v + Groen).

Aan de Solveldsite kwamen eerder al 100 sociale woningen. Iedereen kan gratis gebruik maken van de infrastructuur, tenzij je er in teamverband aan de slag wil. De werken zouden in de loop van volgend jaar klaar moeten zijn. 

 

 

Lees meer over