Vier weekends geen treinverkeer tussen Leuven en Landen

Infrabel werken Spoor

Tijdens vier weekends in augustus en september - het voorlaatste en laatste weekend van augustus en de twee eerste van september - werkt Infrabel aan de vernieuwing van de seininrichting op de spoorlijn Landen-Leuven en zijn er ook kabelwerken voorzien. Infrabel maakt van de gelegenheid gebruik om dan ook onderhouds- en vernieuwingswerken aan de sporen tussen Landen en Leuven uit te voeren. Al deze infrastructuurwerken komen de veiligheid en kwaliteit van het treinverkeer ten goede.

Om deze werken in alle veiligheid te kunnen uitvoeren zal het treinverkeer tijdens die weekends in beide richtingen onderbroken zijn tussen de stations van Landen en Leuven. NMBS voorziet een aangepaste treindienst en zet ook vervangbussen in. Deze stoppen aan de stations van Leuven, Vertrijk, Tienen, Ezemaal, Neerwinden en Landen.

De IC-treinen tussen Genk, Brussel en Blankenberge rijden tijdens de werken om en stoppen niet in Tienen, Landen, Sint-Truiden en Alken. Ook een aantal IC-treinen tussen Eupen, Brussel en Oostende rijdt om en stopt niet in Tienen, Landen en Borgworm.

Plan je reis

Reizigers krijgen de raad de online reisplanner van NMBS te raadplegen. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont ook de vertrektijden van de vervangbussen. Meer informatie is terug te vinden via de NMBS-website.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over