Derde verdachte steekpartij aan Leuvens station nog steeds niet gevat

Vechtpartij Leuvense buskaaien 19 juli 2024 steekpartij station Leuven

Een derde verdachte van de steekpartij aan het station in Leuven is nog altijd voortvluchtig. Eerder kon de politie al twee verdachten arresteren.

De steekpartij vond plaats op 19 juli tussen 17 en 17.30 uur. Er vielen twee 17-jarige minderjarige slachtoffers uit Herent en Wijgmaal. Beiden werden bij het incident zwaargewond en eentje was even in levensgevaar maar dat is intussen geweken.

Over de oorzaak van de steekpartij is nog niets bekend maar volgens de eerste berichten destijds waren daders en slachtoffers geen onbekenden van mekaar. Al snel werd ook duidelijk dat het om drie daders ging. Een eerste verdachte, een 17-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit De Pinte, werd eerder geïdentificeerd en gearresteerd. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Oost-Vlaanderen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon.

Nadien werd een tweede verdachte geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat om een 16-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit Willebroek. Hij is daarom ter beschikking gesteld van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon. De derde blijft voorlopig dus spoorloos.

Lees meer over