Oproep tot fietsers voor hoop op veiliger fietsroute tussen Neervelp en Vertrijk

5 december 2021 | 17u49 | Gepost door christian.henn…
Fietsers in actie

Op zaterdag 11 december komen fietsers samen aan het gewezen voetbalterrein van Neervelp om de fietsveiligheid aan te kaarten.

“Op 11 december willen we ons als fietser laten horen, willen we onze hoop tot een veiligere verbinding tussen Neervelp en Vertrijk vergroten door samen groot te zijn. Zo geven we een duidelijk signaal aan de bevoegde instanties over de fietsveiligheid, of eerder het ontbreken ervan, tijdens het openbaar onderzoek binnen de ruilverkaveling”; aldus een oproep van Wietse Palmans op sociale media.

Op 11 december wordt met fiets en fluohesje verzameling geblazen op het gewezen voetbalveld van Neervelp. Er wordt verzameld om 13 uur en om 13.30 uur wordt  een groepsfoto van 'fietshoop' omringd door liefde, gemaakt. Het woord ‘hoop’ wordt gevormd door liggende fietsen

Er wordt opgeroepen om doorheen de dag per fiets of wandelend van Neervelp naar Vertrijk op tocht te gaan. Voor de heenweg wordt aangeraden om langs de Redingenstraat te gaan en de terugweg langs de Smidstraat. Er wordt aan de mensen gevraagd hiervan een foto of filmpje op sociale media te plaatsen met #fietshoop.

Lees meer over