Elf huizen in de straat maar wel vier kandidaten voor de gemeenteraad

hettelbergweg

In de Hettelbergweg  in Geetbets staan amper elf huizen maar vier inwoners doen er een gooi naar een plaatsje in de gemeenteraad. "Het is een fijne buurt waarin veel betrokkenheid heerst. We delen allemaal de passie om Geetbets nog mooier en beter te maken", zegt Katrien Weckx.

Weckx staat op de lijst van cd&v PLUS, de drie andere buurtbewoners - met name Kevin Huybrechts, Nancy Vanderstappen en Joke Sempels - dingen naar de gunst van de kiezer in naam van N-VA. Beide partijen zitten momenteel in de oppositie. "Dat we drie kandidaten uit één straat hebben bij NVA toont aan hoe sterk wij ons als buurt inzetten voor de toekomst van Geetbets," zegt Huybrechts.

Welzijn gemeente verbeteren


Hoewel er politieke verschillen zijn, benadrukken de kandidaten dat hun betrokkenheid voortkomt uit een gezamenlijke wens om het welzijn van hun gemeente te verbeteren. "Wij wonen in een leuke buurt waar we als buren goed met elkaar omgaan, ongeacht onze politieke overtuigingen. We organiseren hier regelmatig buurtfeestjes. Het gaat uiteindelijk om het beste voor onze gemeente en haar inwoners", aldus nog Weckx. 

 

Lees meer over