Asfalteringswerken zorgen voor een week verkeershinder

11 oktober 2022 | 17u10 | Gepost door christian.henn…
De spoorwegbrug aan de Gingelomstraat (Foto Google Maps)

In Landen zullen op  maandag 17 oktober op drie locaties asfalteringswerken starten met uiteraard omleidingen tot gevolg. Normaal zal het verkeer overal weer doorkunnen op 21 oktober.

Zo zal de asfaltverharding worden vernieuwd door aannemer Grizaco, in de Gingelomstraat vanaf huisnummer 11 tot aan de spoorwegbrug (foto), aan de rotonde Velmseweg met de Jonker Janlaan in Attenhoven en de aansluiting richting Velm, en tenslotte in de Kraanbeekstraat in Ezemaal vanaf de Grote Steenweg tot huisnummer 24.

Het affrezen zal worden uitgevoerd op 17 en 18 oktober. Hiervoor zullen de straten worden afgesloten maar is plaatselijk verkeer mogelijk. Voor de Gingelomstraat en de Velmseweg is er een grotere omleiding voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde nog passeren.

Het aanleggen van de nieuwe toplaag zal gebeuren op woensdag 19 en donderdag 20 oktober. Tijdens het aanleggen van de nieuwe toplaag zullen de aanliggende woningen tijdelijk niet toegankelijk zijn met de wagen. De nieuwe asfaltlaag moet ook een paar uren kunnen afkoelen voordat er weer kan overgereden worden met de wagen.

Normaal is alles weer toegankelijk voor het verkeer op vrijdag 21 oktober, maar deze werken zijn weersafhankelijk en bijgevolg kan bij slecht weer de planning wel opschuiven.

Lees meer over