Mobiele verkeersremmers worden soms verschoven in Laar

3 november 2022 | 14u03 | Gepost door christian.henn…
Deze mobiele wegversmalling wordt jammer genoeg soms verschoven

Op sociale media wordt geklaagd dat de mobiele verkeersremmers aan de Hunsbergstraat in Laar soms zo dicht op elkaar worden geschoven dat er nog nauwelijks een voertuig door kan. “Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen die opschuiven. Dit is een proefopstelling om te zien of er later een definitieve verkeersremmer moet komen”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders).

De verkeersremmers staan op de weg richting Laar en Neerwinden, als men vanuit Ezemaal komt. “Daar is al een vaste verkeersremmer, maar we kregen klachten dat er nog te snel gereden wordt. Vandaar dat we een tweede verkeersremmer geplaatst hebben. Die zijn in licht materiaal en kunnen dus verschoven worden, maar dat kan de bedoeling niet zijn.

“Ik ben er zelf doorgereden op een ogenblik dat ze te dicht bij elkaar stonden en dat een landbouwvoertuig er nauwelijks door zou kunnen. Maar de nu dubbele verkeersremmers doen toch hun werk, men moet er vertragen”.

“We denken wel dat er na de winter een definitieve opstelling komt op die plaats, omdat die dubbele wegversmalling wel een gunstig effect hebben op de verlaging van de snelheid. Maar verplaatsen van die tijdelijke signalisatie mag niet”, aldus burgemeester Debroux.

Lees meer over