Wegversmalling en zone 30 moeten verkeer remmen in Neerhespenstraat in Wange

26 oktober 2022 | 15u15 | Gepost door christian.henn…
De Neerhespenstraat vanaf het plein (Foto Google Maps)

In 2020 werd het centrum van Wange herin gericht, maar reeds toen werd bij de inwoners aangegeven dat er te snel gereden werd. Bij metingen begin 2021 bleek nochtans dat de gemiddelde snelheid niet hoger lag dan de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, maar nu wordt dus beslist de zone 30 uit te breiden.

“Eindelijk” , klinkt het op sociale media. “Wij vragen al twee jaar voor snelheidsbeperking. De Neerhespenstraat bleef een snelweg met voorrang van rechts, waar 80% van de voertuigen niet vertraagde. Dit had al twee jaar eerder gekund”.

Vanaf de Kiezelstraat tot de Gildestraat werd al een zone 30 ingevoerd. Deze zone wordt uitgebreid naar de Neerhespenstraat tot de St-Jansstraat. Het gaat om een straat met vooral gesloten bebouwing, waar ook zwaar verkeer, als lijnbussen, passeert.

Om het verkeer van en naar Neerhespen af te remmen worden er bij het begin van de bebouwde kom twee wegversmallingen geplaatst. De snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur,  komend uit richting Neerhespen, wordt nu al ingevoerd vanaf de Dammekotstraat, i.p.v. aan het begin van de bebouwde kom.

Burgemeester Gino Debroux ‘L’anders): “Er werd al langer naar maatregelen in de Neerhespenstraat gevraagd, omdat daar te snel gereden werd. We hebben daarvoor diverse metingen gedaan en nu via het verkeersoverleg beslist de verkeerssituatie aan te passen. De aanpassing zal einde 2022 gebeuren. We hebben hiervoor gewacht op de volledige herinrichting van het kruispunt, vanaf de kerk”.

Lees meer over