Nieuwe locatie voor Bezorgd Om Mensen en Chiro ’t Klontje in Tienen

't Polderke zal worden verhuurd aan VZW 't Polderke voor evenementen.

Zowel BOM als Chiro ’t Klontje krijgen het oude schoolgebouw langs de Sint-Truidensesteenweg in Grimde (Tienen) ter beschikking. 

“Chiro ’t Klontje blijft elk jaar groeien. Zo zijn we begonnen met vijf leden, maar nu zijn er reeds 75 ingeschrevenen. Het gebouw van ’t Polderke is voor ons te klein geworden, zeker in de winter of bij hevige regen”, zegt groepsleider Cléo Yaacoub. “We zijn blij en enorm dankbaar dat we ook gebruik mogen maken van het oude schoolgebouw in Grimde en zo verder kunnen groeien.” 

Ook BOM, Bezorgd Om Mensen, die momenteel beschikt over een loods langs de Hamelendreef, zal verhuizen naar het gebouw in Grimde. “We zitten nu in een heel goed pand, maar we moeten het stellen met een jaarcontract dat telkens vernieuwd wordt. We zijn blij dat we een vaste stek krijgen. Hier kunnen we onze werking verder uitbouwen”, vertelt vrijwilliger Mieke Pieters. 

“Bom vervult een belangrijke maatschappelijke functie in onze stad. Naast gratis voedselbedelingen is er ook een sociale winkel waar mensen terecht kunnen voor kleding, huisraad, speelgoed en een babyuitzet. Daarnaast zijn er verschillende partnerorganisaties actief. In de ontmoetingsruimte komen organisaties langs zoals SAAMO, CAW, Community Health Workers, Digipunt en Canvaz. Op de nieuwe locatie is er meer ruimte voor de organisatie van ontmoetingen, consultaties, workshops en cursussen”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

Verhuis

De verhuis staat ten vroegste gepland in juli 2025. Eerst zullen er nog grondige renovatiewerken worden uitgevoerd. De stad neemt ook zaal ’t Polderke in erfpacht van de kerkfabriek en gaat het verhuren aan vzw ’t Polderke die er evenementen voor de buurt kan blijven organiseren. 

Het oude schoolgebouw heeft de afgelopen jaren verschillende invullingen gekregen, zoals IGO Leuven en de Toverwijzer. Sinds de verhuis van deze laatste naar hun nieuwe locatie, staat dit gebouw leeg. De stad geeft het schoolgebouw in erfpacht aan Bezorgd Om Mensen.

Lees meer over