Oud schepen Albert Bils overleden

12 juni 2022 | 19u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Albert Bils

Gewezen gemeenteraadslid van Tienen en Kortenaken, in deze laatste gemeente ook schepen, Albert Bils is overleden. Hij is 75 jaar geworden.

Albert was afkomstig van Outgaarden, nu een deelgemeente van Hoegaarden. Hij liep enkele jaren school in de Provinciale Normaalschool in Tienen, maar koos resoluut voor een loopbaan als bakker-patissier.  Albert volgde 4 jaar de opleiding brood- en banket - suiker- chocolade – ijsbereiding in de Ceria – Brussel. Daarna perfectioneerde hij zich nog in het Zwitserse Basel en bij Lenôtre in Parijs. Daarna was hij werkzaam bij patisserie Robert in Brussel en patisserie De Groote in Duinbergen.

Met succes, want enkele jaren later startte hij zijn eigen bakkerij-patisserie in de Beauduinstraat in Tienen. Zijn verfijnde producten waren wijd en zijn bekend. Het leverde hem zeker geen windeieren op, maar hij bleef zich altijd als een heel sociaal geëngageerde burger tonen. Twee termijnen zetelde Albert in de Tiense gemeenteraad. Later verhuisde hij naar Kersbeek, waar hij ook verkozen werd en zes jaar lang schepen van mobiliteit en verkeer werd in Kortenaken. Een taak die hij zeer nauw ter harte nam.

Minder bekend bij het grote publiek was zijn grote passie voor de duivensport. Daarin was hij een absolute topper en behaalde met zijn prijsduiven verschillende internationale prijzen. De voorbije jaren sukkelde hij serieus met zijn gezondheid. Op woensdag 8 juni is hij overleden op 75-jarige leeftijd.

Om een zinvolle betekenis aan het leven te geven, was het de wens van Albert om zijn lichaam aan de Vrije Universiteit Brussel toe te vertrouwen voor wetenschappelijk onderzoek, waardoor een persoonlijke groet niet mogelijk is.

Lees meer over