UPDATE: Burgemeester Partyka (cd&v) gaat in Tienen in zee met oppositiepartij Tienen Vooruit!

Partij Tienen

Tiens burgemeester Katrien Partyka (cd&v) richt een nieuwe partij op, samen met oppositiepartij Tienen Vooruit!. Dat is best opvallend want Partyka’s partij behoort tot de meerderheid, Tienen Vooruit maakt deel uit van de oppositie. De nieuwe partij zal door het leven gaan als Team Tienen. We geven u graag wat meer tekst en uiteg. 

 “Team Tienen staat voor een sterke partij, die haar stad goed kent en de belangen van elke inwoner voorop zet. Team Tienen gaat voor een positieve samenwerking tussen twee partijen. Wat ons allemaal verbindt, is de liefde voor onze stad. We willen onze krachten bundelen, verdeeldheid helpt onze stad niet verder. Het is hoog tijd om samen te werken. En op deze manier willen we de vernieuwde dynamiek van de laatste jaren verder versterken”, legt Partyka uit.

Volgens Tienen Vooruit! hebben ze in de hudige legislatuur altijd op een constructieve manier oppositie gevoerd en brachten ze ook zelf ideeën en suggesties aan voor het Tiense beleid. “Maar het verschil kunnen we maar maken als we mee besturen. Daarom is Team Tienen de beste keuze: één lijst, één gemeenschappelijke naam, en straks na de verkiezingen de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad. Voor mij is dit klare taal naar de kiezer toe, na jaren van versnippering en verdeeldheid”, aldus Jos Mombaers (Tienen Vooruit!).

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 verandert er niets aan de samenstelling van het bestuur in Tienen.

 “Door nu deze samenwerking te verankeren en publiek te maken, willen we vooral een duidelijke en eerlijke boodschap aan de Tienenaars brengen. Wij engageren ons om de krachten te bundelen om tijdens de volgende legislatuur te werken aan een efficiënt, leefbaar en proper Tienen voor iedereen, gaat voorzitter van Tienen Vooruit! Els Moyens  verder.

Dat de twee partijen elkaar nu vinden, is niet verwonderlijk, zo luidt het bij de initiatatiefnemers.

 “ We delen globaal dezelfde visie op onze stad. Dat werd deze legislatuur ook duidelijker. Team Tienen is ons antwoord op een goede bestuursperiode waar we trots op terugblikken, maar ook willen verderzetten, aldus voorzitter Bart Maes (cd&v).

Vooruit Tienen, de voormalige SP.A, laat dan weer op hun Facebookpagina weten dat zij geen deel uitmaken van de nieuwe partij. “Korte verduidelijking: wij stappen niet in de nieuwe partij van burgemeester Partyka. We begrijpen de verwarring bij héél wat Tienaars maar het gaat hier niet over ons voor alle duidelijkheid maar over Tienen Vooruit.”

Lees meer over