Gouden Kruispunt krijgt weer verlichting

Gouden Kruispunt

Het winkelcentrum Het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge krijgt opnieuw een verlichting. Vroeger waren er daar al lichten maar die verdwenen op termijn. Het college van schepenen en burgemeester verleende namelijk onlangs unaniem een omgevingsvergunning om er opnieuw verlichting aan te brengen.

 

Toen het winkelcentrum nog maar pas bestond was er daar verlichting aanwezig op de parking. Doorheen de jaren geraakte die buiten gebruik en verdween die uiteindelijk. Op de later aangelegde delen was er zelfs helemaal geen verlichting meer voorzien. Daar komt nu dus verandering in want het college van burgemeester en schepenen heeft op dinsdag 13 augustus unaniem een omgevingsvergunning uitgereikt voor het plaatsen van een hele rits aan verlichtingsmasten op het Gouden kruispunt.

De vergunde werken omvatten het vervangen van de nog aanwezige verlichting op de parkings van het winkelcomplex en het plaatsen van nieuwe verlichting op masten.

Waar nodig worden de lichten beveiligd door een zogenaamde aanrijbeveiliging. Het gaat om LED-verlichting, zoals die elders in de gemeente ook al werd geïnstalleerd. In dit geval wordt de verlichting betaald door de private sector. 

Lees meer over