Klanten gaan gretig naar uitverkoop Fun op Gouden Kruispunt

23 januari 2024 | 13u11 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld (links) van de gekte maandag in de winkel in Korbeek-Lo

Ook de Fun vestiging op het Gouden Kruispunt houdt uitverkoop nadat vorige week woensdag het personeel van de keten te horen kreeg dat er naar een overnemer wordt gezocht voor een deel of alle 29 winkels. In Tielt-Winge startte de uitverkoop pas dinsdag omdat alle winkels op het Gouden Kruispunt dicht blijven op maandag omdat ze zondag de deuren openen.

Omdat alle winkels op het Gouden Kruispunt maandag dicht bleven, dat is altijd zo, startte de uitverkoop in Tielt-Winge pas dinsdag, al lees je op sociale media dat er ook vorige week al veel spullen verkocht werden. De ene zegt dat er amper nog iets rest, de andere vond zijn gading nog. Sommigen hebben het over een stormloop afgelopen zaterdag en zouden, naar eigen zeggen, 30 minuten hebben moeten aanschuiven aan de kassa.

Eén ding is zeker, bij de vestiging in Tielt-Winge kregen ze dinsdag meer volk over de vloer dan op een andere doordeweekse dag, zo horen we bij de klanten. Of er veel volk stond aan te schuiven voor de deuren om 12 uur open gingen weten we niet zeker, maar we vangen wel op dat er een wachtrij stond.  

Als er binnen een paar weken geen overnemer gevonden wordt, volgt het faillissement van speelgoedwinkel Fun. De voorbije jaren werd er al gesnoeid in het aantal vestigingen, maar dat bleek onvoldoende om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen.

Bij Fun dreigen 208 mensen hun baan te verliezen. De directie sluit niet uit dat een deel van de Fun-winkels op termijn zal worden omgevormd tot Trafic-winkels, in dat geval kan er een regeling getroffen worden voor een deel van het personeel. De speelgoedwinkelketen is sinds 2018 in handen van Sogesma, de Waalse groep boven winkelketen Trafic. Geruchten in Tielt-Winge hebben het alvast over de mogelijke komst van een Trafic winkel op de locatie waar Fun nu gevestigd is.