Aangepaste verkeerregeling voor Waterloop in Aarschot

Waterloop Aarschot

Op vrijdag 6 september vindt de 31ste editie van de Waterloop plaats in Aarschot. Om het evenement veilig te laten verlopen geldt er een aangepaste verkeersregeling tussen 19 en 21.30 uur.

De start en finish bevinden zich op de terreinen van SC Aarschot aan de Grote Laakweg, waardoor enkele verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn. De Nieuwlandlaan is van 19 tot 21.30 uur afgesloten voor al het verkeer ter hoogte van de Demerbrug. Plaatselijk verkeer kan tot aan de brug rijden om de inrit van een woning of handelszaak te bereiken. Er is een omleiding voorzien via de Ter Heidelaan en de Westelijke Ring. Daarnaast geldt er een parkeer- en rijverbod van 19.00 tot 21.30 uur in de volgende straten: de Spoorwegstraat, tussen de voetgangerstunnel onder de sporen en de Betekomsesteenweg; de Grote Laakweg, tussen het voetbalterrein en de tunnel onder de sporen; en de Betekomsesteenweg ter hoogte van het jaagpad langs de Demer. Verder geldt er een rijverbod, met uitzondering van plaatselijk verkeer, in de Ossebrugstraat en op de Betekomsesteenweg vanaf de brug over de spoorweg tot het jaagpad langs de Demer.

De Waterloop voert de deelnemers langs de oevers van de Laak en Demer, en door de natuurgebieden Vorsdonken en Turfputten. Ook de historische kasteeldomeinen Nieuwland en Ter Rivieren maken deel uit van het parcours. De afwisselende route biedt een unieke combinatie van natuur, geschiedenis en sport. 
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 4, 9 en 15 kilometer. Net als voorgaande jaren starten de afstanden op verschillende tijdstippen om 19.15 uur (15 km), 19.20 uur (9 km), en 19.30 uur (4 km). Dit zorgt voor een vlot verloop en biedt iedere loper de ruimte om in eigen tempo te genieten van het parcours.

Lees meer over