Werken aan Westelsebaan starten maandag, verkeer moet omrijden tot eind van het jaar

Werken
Op maandag 4 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met grondige onderhoudswerken aan de Westelsebaan (N212) in Scherpenheuvel-Zichem. De rijweg wordt heraangelegd en krijgt een nieuwe indeling, met veiligere fietspaden en een nieuwe waterleiding.” De werken duren tot eind 2024 en veroorzaken stevige hinder. De werfzone is volledig afgesloten tussen de Ernest Claesstraat 162 en de Prelaatstraat in Averbode”, luidt het bij het agentschap.

“Het agentschap werkt over een afstand van 1800 meter en de werfzone is opgesplitst in twee zones. “De aannemers werken als een treintje tegelijk op verschillende locaties. De voorbereidende grondwerken starten op 4 maart in zone 1, vanaf de Ernest Claesstraat 162 ter hoogte van de Demerbroeken tot aan de zijstraat Galgenberg. Vanaf 8 april gaan ook de werken in zone 2, tussen Galgenberg en de Prelaatstraat in het centrum van Averbode, van start”, aldus het agentschap.

Meerdere omleidingen

De werfzone wordt tijdens de werken volledig afgesloten en er worden meerdere omleidingen georganiseerd.

Doorgaand en zwaar verkeer rijdt via Hoornblaas, de Turnhoutsebaan (N127) en Averboodse Baan (N165). Fietsers moeten een lokale omleiding volgen die parallel loopt aan de Westelsebaan en moeten aan het Sint-Jansplein oversteken. Voetgangers kunnen dan weer wandelen aan de kant van de weg waar geen werken zijn. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend, maar De Lijn plaatst tijdelijke haltes op wandelafstand van de werfzone. 

Lees meer over