Actie voor een veilige fietsverbinding tussen Vertrijk en Neervelp

24 juni 2021 | 14u05 | Gepost door christian.henn…
Actie voor veilige fietsverbinding
Er kwamen rond de 50 bewoners van Neervelp samen (foto Palmans) om te ijveren voor een veilige fietsverbinding tussen Vertrijk en Neervelp. Op die manier kan de gevaarlijke slagader, de Waversesteenweg en het op- en afrittencomplex van de E40, vermeden worden en kan er een veilige en mooie route ontstaan voor fietsende en wandelende kinderen en volwassenen.

Via hun actie wensen de bewoners er de Gemeente Boutersem alsook de Ruilverkaveling attent op te maken dat ze een fietsveilige oplossing nastreven voor alle fiets- en wandelverkeer tussen beide deelgemeenten van Boutersem.

De doorgang van de Velpestraat naar de Redingenstraat kan op verschillende wijzen gerealiseerd worden. De omwonenden hopen dat de bevoegde instanties op zoek gaan naar de meest ideale en veilige oplossing.

‘De inwoners zien het al helemaal voor zich. Een langzame fietsroute via het groen zal hun mooie kunstenaarsdorp verbinden met de andere deelgemeenten van Boutersem. Neervelp telt heel wat geëngageerde burgers. Ze zijn trots op hun mooie dorp met erfgoedkarakter en ijveren eveneens voor het herstel van de kerkhofmuur. Ook een busverbinding van het dorp met het station in Vertrijk staat op het wensenlijstje van de burgers’, aldus een mededeling van de actievoerders.

Hieronder de link naar de petitie, die reeds loopt sinds 2019 en die nu opnieuw opgestart is naar aanleiding van de werken ter hoogte van de Waversesteenweg: https://secure.avaaz.org/.../De_gemeente_Boutersem.../...

Lees meer over