Verkeersremmers en geen wegversmallingen op Kerkomsesteenweg

14 december 2022 | 18u23 | Gepost door christian.henn…
Dit zijn verkeersremmers, geen wegversmalling

Op sociale media kwamen er heel wat reacties tegen de nieuwe ‘wegversmalling’ op de Kerkomsesteenweg in Kerkom. “Dit zijn echter geen versmallingen, maar gewoon verkeersremmers, waar geen signalisatie nodig is”, zegt schepen voor Mobiliteit Maarten De Vroye (N-VA).

“Het is levensgevaarlijk. In de bocht hebben ze een versmalling gezet en je ziet niet eens je tegenligger afkomen. Eerst moeten er weer enkele ongevallen gebeuren alvorens ze voorrangsborden gaan plaatsen en nu gaan ze daar nog harder dan 50 doorrijden. Ze plaatsen versmallingen op de gekste plaatsen. Het lijkt soms wel of ze meer ongevallen willen veroorzaken. In plaats direct borden mee te plaatsen. Neen hoor laat er maar eerst wat ongelukken gebeuren. Men moet eerst verkeersborden plaatsen zodat mensen weten dat er iets gaat veranderen”, tot daar een greep uit de reacties op sociale media.

“Het gaat daar om verkeersremmers waar geen signalisatie voor nodig is. Daar geldt geen voorrang. Je komt van zone 70 naar zone 50 en die remmers zijn daar geplaatst om het verkeer te vertragen. Als men aan aangepaste snelheid rijdt kan men er met twee voertuigen door. Daar komen dus geen voorrangsplaten”, aldus schepen De Vroye.

Lees meer over