Wie heeft het gemunt op de proefopstelling in Lubbeeksestraat? Ze werd al meermaals in de gracht gegooid

21 december 2022 | 12u20 | Gepost door Anoniem (niet gecontroleerd)
Proefopstelling in de gracht (Foto's Eva Van Dycke)

Aan de Lubbeeksestraat in Boutersem staat een proefopstelling opgesteld, een wegversmalling, om de snelheid te beperken. Dat zint voorbijgangers blijkbaar niet, want de opstelling werd al meerdere keren gewoon in de gracht gedropt. En als ze niet omvergegooid worden, worden de borden gewoon naar de kant van de weg geschoven.

Eva Van Dycke klaagde dit aan op sociale media en maakte er ook foto’s van. “Ik begrijp dat sommige mensen gefrustreerd zijn, maar zoiets kan toch niet”, zegt ze. Uit reacties op sociale media blijkt dat een aantal weggebruikers die wegversmalling gevaarlijk vinden.

Lees verder onder de foto

Proefopstelling Lubbeeksestraat Boutersem
De weggegooide proefopstelling

Zone 50

Schepen voor Mobiliteit Maarten Devroye (N-VA): “We hebben er weet van dat die opstelling wordt verschoven of omvergegooid en dan worden die borden steeds teruggeplaatst. Het gaat om een tijdelijke proefopstelling om het verkeer te vertragen. Er is een zone 50 ingevoerd in de Lubbeeksestraat, maar er wordt veel te snel gereden”.

“Na de proefopstelling zal de toestand geëvalueerd worden. Ze staat er al een tijdje en nu hebben we er nog een mobiele ‘smiley’ bijgeplaatst om tellingen te doen. Dit zal zeker nog een drietal weken duren. Dan zullen we zien of er een definitieve versmalling moet komen”, aldus de schepen.

Lees meer over