Wrevel omwille van door vrieskou plots afgesloten Kerkomsesteenweg

19 december 2022 | 12u14 | Gepost door christian.henn…
De afgesloten Kerkomsesteenweg in Boutersem

Zondagavond werd in Boutersem de Kerkomsesteenweg afgesloten omdat het er spekglad was. Ook al omdat de weg vernieuwd werd en er geen dooizouten mochten gestrooid worden. Maar mensen die er na hun werk door naar huis moesten reageerden kwaad op sociale media.

“Wel niet leuk dat de Kerkomsesteenweg zomaar wordt gesloten terwijl ik na mijn werk ik weet niet hoe ver moet om rijden om thuis te geraken. Het was leuk geweest als dit aangekondigd werd. Ik heb na mijn late dienst nog 59 minuten of 28 km rondgereden om op 20 meter  van de nadarhekken thuis te geraken. En ik moest erdoor want ik kwam van de spoeddienst in het ziekenhuis”, aldus een reactie.

“Ik begrijp dat de weg afgesloten is omwille van geen dooizouten en ik weet dat sommige gaan zitten zeggen: ‘ge weet dat ge nu niet op de weg moet zitten met dit glad weer’, maar soms zijn omstandigheden niet anders. Zomaar een weg afsluiten zonder enige waarschuwing. Had ik dit eerder geweten dan had ik een andere route genomen. Nu heb ik 15 minuten moeten rondrijden. Kan er in de toekomst aangegeven worden als de Kerkomsesteenweg wordt afgesloten, dan kunnen mensen een alternatieve route zoeken”, aldus een andere weggebruiker.

Sommigen traden de klagers bij anderen vonden de afsluiting wel goed: “Wees blij dat de baan was afgesloten! Wij zijn er gisteren gepasseerd en serieus geleden met onze auto. Zelfs aan 10 of 20 km per uur.  Het was echt levensgevaarlijk. Ook de auto achter ons is weggegleden. Beter rondrijden voor de veiligheid”

Schepen Bart Dusart(CD&V) reageerde op de opmerkingen op sociale media: “In Boutersem is er preventief gestrooid met als doel alle wegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden. Dat de Kerkomsesteenweg afgesloten werd heeft als doel de veiligheid van de mensen te vrijwaren, want het eerste jaar dat het wegdek vernieuwd wordt mag er immers niet gestrooid worden. Het wegdek is dan nog te poreus. Bovendien gebeurde er in de vooravond een ongeval. Soms moet je omwille van extreme omstandigheden en omwille van de veiligheid snelle beslissingen nemen waarbij de communicatie je misschien niet goed bereikt heeft. Maar beter op een veilige en gezonde manier je bestemming bereiken dan betrokken raken in een ongeval dat vermeden had kunnen worden. Toch ook een welgemeend dankjewel aan onze landbouwers die zich telkens weer inzetten in niet evidente omstandigheden voor de verkeersveiligheid van al onze inwoners”.

Lees meer over