Stefan Frissen, organisator Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle: “Bezoekers nog beter adviseren over nieuwste trends”

28 augustus 2024 | 15u16 | Gepost door redactie
Stefan Frissen

De Leuvense Brabanthal opent ook dit jaar de deuren voor de populaire beurs Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle. Eind augustus en begin september kan je de nieuwste trends ontdekken bij ruim honderd standhouders: “Wie inspiratie zoekt voor interieur en wonen in de meest brede zin van het woord vindt zeker zijn of haar gading op de beurs. De bezoekers kunnen ook mooie prijzen winnen dit jaar”, vertelt organisator Stefan Frissen.

Vlamingen worden geboren met een baksteen in de maag, zo luidt het gezegde. Het succes van de bekende beurs Ideaal Wonen in Huis en Tuin in de Brabanthal in Leuven bewijst dat wonen in de meest brede zin van het woord meer is dan gewoon een praktische kwestie. De Belgen willen genieten in en aan hun woning, en dan is een bezoekje aan de beurs een bijzonder goed idee. De voorbije decennia groeide Ideaal Wonen dan ook uit tot een ‘must see’ voor mensen die willen bouwen, verbouwen of simpelweg op zoek zijn naar meer comfort in hun woning. Nieuw in 2023 was de lancering van een najaarseditie die Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle werd gedoopt. Het broertje, of zusje zo je wil, van Ideaal Wonen in Huis en Tuin is ook dit jaar weer van de partij. Hoog tijd voor een gesprek met organisator Stefan Frissen.

Na de geslaagde voorjaarseditie opnieuw een najaarseditie van Ideaal Wonen. Wat mogen de bezoekers verwachten?

“Als mooie aanvulling op de voorjaarseditie Huis & Tuin verleggen we nu de focus naar Interieur & Lifestyle. Deze beurs neemt de plaats in van de traditionele Jaarbeurs van weleer. Wat te verwachten? Alles wat te maken heeft met het binnenleven want binnenkort is het weer herfst en in de winter genieten we graag in huis. Op Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle vind je werkelijk alles wat met ‘lifestyle’ te maken heeft, met bijzondere aandacht voor interieur en wonen in de meest brede zin. Wat je ook van plan bent, deze beurs is voor de bezoekers de ideale plek om prijs en kwaliteit te vergelijken.”

Welke standhouders krijgen de bezoekers allemaal te zien?

“De hele beursoppervlakte beslaat 10.000 m². Er is dus zeker voldoende ruimte om inspiratie op te doen. En zoals elke keer pakken we inderdaad uit met een aantal nieuwigheden. Die aanpak verhoogt eens te meer de beleving van de bezoekers. Ideaal Wonen staat bekend voor de gezelligheid en de beleving en in deze editie leggen we de lat weer een beetje hoger. Zo is er bijvoorbeeld Divine Boxes, een stand met horlogeboxen die we kunnen omschrijven als echte ‘pièces uniques’. Verder hebben we ook nog Sofa Paradies, een bedrijf dat gespecialiseerd is in relaxzetels. Ook een goede nachtrust krijgt dit jaar veel aandacht met onder meer de standen van Promedisleep en Matratex. Je kan onder meer een bed testen maar je krijgt ook tips en tricks over een goede nachtrust. Verder ook de nieuwste keukentrends en vele andere standen waar je innoverende producten en deskundig advies krijgt over interieur en wonen. Een hele leuke stand is bijvoorbeeld Mr Lunettes Interiorstudio. Decoratie, design, curiosa… Zij kunnen je hele huis inrichten van A tot Z.”

Lees verder onder de foto

Ook renovaties en moderne koel- en verwarmingstechnieken krijgen veel aandacht op de beurs. Niet verwonderlijk aangezien het klimaat en het milieu hoog op de agenda staan tegenwoordig…

“Dat klopt. Neem nu asbest. Op de beurs is er ook een stand aanwezig van een erkende asbestverwijderaar. Ook verkoeling en verwarming krijgen veel aandacht op de beurs, onder meer op de stand van Groep Driesmans, toch een gekende speler op de markt. Renoveren in de meest brede zin van het woord krijgt inderdaad ook veel aandacht op de beurs. Vloeren, ramen, deuren,… noem maar op. Er is zelfs een zetelopmakerij aanwezig. Als we over innoverende technieken spreken, mogen we ook de standhouders met wagens niet vergeten. Zo komen Lexus en Toyota met hun nieuwste modellen langs, maar ook Honda. De elektrificatie van wagens staat duidelijk niet stil.”

Doorgaans kan je op de beurs ook de nieuwste trends voor de buitenruimte ontdekken. Is dat dit jaar ook het geval?

“Uiteraard. Wellness is altijd een belangrijk deel op Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle. Van luxueuze tuinhuizen tot paviljoenen en van overkappingen tot screens. Genieten in de buitenruimte wordt steeds belangrijker voor de mensen en ze hebben overschot van gelijk. Dus ja, voor de nieuwste trends in de buitenruimte zijn de bezoekers aan het juiste adres op de beurs, zelfs voor de innovaties in het maaien van je gras, om er slechts eentje op te noemen.”

De buitenruimte is belangrijk maar de innerlijke mens ook. Wat biedt Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle dit jaar?

“Het beursrestaurant heeft alweer vernieuwende gerechten in petto en wijnliefhebbers kunnen genieten van heerlijke degustaties met de klassieke wijnen maar ook met wereldwijnen. Ook leuk: de samenwerking met Piano’s Maene. De bezoekers krijgen mooie pianoconcertjes cadeau. En over cadeaus gesproken: op de Nocturne op vrijdag 6 september trakteert Chardonnay Meerdael elke bezoeker op een lekker glas. Trouwens, op de vernieuwde website kan je zoals bij elke editie een gratis inkomkaart downloaden. Wie dat doet, maakt kans op een shoppingbudget van 500 euro. Uiteraard staat die wedstrijd ook open voor mensen die de beurs bezoeken met een inkomkaart die ze uit Passe-Partout hebben geknipt. Iedereen moet kans maken op die mooie prijs. We dragen onze bezoekers in ons hart. Daarom lanceren we ook een bevraging om te ontdekken wat de mensen belangrijk vinden op de beurs. Op die manier kunnen we de bezoekers nog beter in de watten leggen in de toekomst.”

Meer informatie: op www.ideaalwonen.be

Praktische informatie 

Weekend 1

Vrijdag 30 augustus tem maandag 2 september

Alle dagen van 14 -19 uur

Zondag van 11-18 uur

Weekend 2

Vrijdag 6 september tem zondag 8 september

Alle dagen van 14 -19 uur

Zondag van 11-18 uur

Nocturne vrijdag 6 september

Van 14 tot 22 uur, met vanaf 18 tot 22 uur GRATIS drankje aan de ingang voor iedereen & live entertainment

Beursrestaurant

Alle dagen geopend.

Bereikbaarheid

De Brabanthal is vanuit alle richtingen gemakkelijk te vinden. Afrit 23 van de autosnelweg Brussel-Luik (E40) ligt op amper 500 meter van het beursterrein. Ook vanuit Leuven is Ideaal Wonen snel bereikbaar met de wagen, per fiets of met het openbaar vervoer. De ruime parkeergelegenheid aan de Brabanthal biedt plaats aan 950 wagens.

Tickets

Een toegangsticket voor Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle kost 6 euro maar wie gratis naar de beurs wil gaan, kan in Passe-Partout een ticket vinden dat je kan uitknippen. Ook op de website van Ideaal Wonen kan je een gratis ticket downloaden.

Stefan Frissen

Lees meer over