JAT Event Drivers bezorgen 1.400 feestvierders veilige thuiskomst.

1 januari 2023 | 15u00 | Gepost door rik.poulman@te…
JAT

Glabbeek was opnieuw de uitvalsbasis voor veilig gratis vervoer van oud op nieuw. 1.400 feestvierders maakten er dankbaar gebruik van.

Inwoners van Tienen, Boutersem, Glabbeek, Linter, Zoutleeuw en Hoegaarden konden hier voor de 25ste keer op rij gebruik van maken. Aan de nieuwjaarfuiven in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 in Glabbeek en aan zaal Manege in Tienen stonden er meerdere wagens paraat om iedereen veilig naar huis te brengen. Vooral het gebruik van het gratis vervoer was een enorm groot succes aan Hangaar 44, waarvoor dank aan de vrijwilligers van de JAT event drivers.

”In 2015 nam ik samen met onze burgemeester de organisatie van dit lovenswaardig initiatief mee in handen en zorgden we ervoor dat de samenwerking van de JAT event drivers en de buurgemeenten kon blijven bestaan”, vertelt raadslid Simon Vandermeulen (Dorpspartij). Deze actie voor veilig verkeer tijdens oud op nieuw, kost elke deelnemende gemeente 0,12 euro per inwoner. “

De gemeente Glabbeek zorgt voor de logistieke omkadering met infrastructuur voor de dispatching en een feestmaal voor alle vrijwilligers.

Lees meer over