Kruispunt Baalsesteenweg in Begijnendijk krijgt asfaltlaag om rijcomfort te verbeteren

baalsesteenweg

Het kruispunt van de Baalsesteenweg met de Pandhoevestraat en de Peuterstraat in Begijnendijk krijgt een asfaltlaag in de plaats van klinkers, dit om het comfort voor de weggebruikers te verbeteren. 

Schepen van Openbare Werken David Dupont (Samen) is tevreden met deze aanpassing: “Er is in Begijnendijk erg veel werk aan wegen te doen. Dat krijgen we op termijn alleen onder controle als we alles van de eerste keer goed doen. Daarom hebben we in dit project ook beslist om het kruispunt meteen te voorzien van nieuwe asfalt. Het gebruik van asfalt zal resulteren in minder trillingen en rolgeluiden en komt het comfort van de weggebruikers ten goede."

De werkzaamheden aan de Baalsesteenweg in Begijnendijk verlopen volgens planning. Begin september wordt de onderlaag van asfalt voor het fietspad aangebracht en zal ook het kruispunt met de Pandhoevestraat en de Peuterstraat worden aangepakt. Gedurende de werkzaamheden zal het kruispunt enkele dagen niet toegankelijk zijn. Volgens de huidige planning zal de Baalsesteenweg eind september weer open zijn voor doorgaand verkeer.

Lees meer over